Sixten&Ymer

Två exempel där jag hjälpt både hundägare och hundarna till en bättre vardag tillsammans:

Sixten var en omplacerings hund som hade farit väldigt illa innan länsstyrelsen omplacerat honom till en snäll äldre matte.
Sixten var enligt matte Christina en ”problemhund” som hade ett flertal problem beteenden.
Sixten gjorde utfall mot cyklar, hundar, och människor i allmänhet.
Hans hundägare hade svårt att hålla i honom när han gjorde utfall och skällde. Sixten var även väldigt rädd för nya människor och skällde konstant inomhus.
Jag som hundtränare mötte Christina och Sixten första gången i porten när jag varit och rastat hennes grannes hund. Sixten gjorde utfall och skällde. Matte blev arg, ryckte i koppel och röt åt Sixten. Lugnt gav jag lite hundtränings tips för problem beteenden av den typ Sixten uppvisade. Hundens ägare Christina bad mig om mitt nummer och dagen efter påbörjade vi träningen med en plan.
Jag som hundtränare gav Cristina verktygen för att kunna träna och hantera Sixten även i utmanande situationer.
Sen gick vi på vardagslydnaden. Sixten lärde sig med mjuka metoder att inte dra i koppel, stanna, samt andra vanliga kommandon.
Med tiden generaliserade vi även träningen för att det skulle fungera i olika miljöer.
Successivt med hjälp av ex närings spår byggde vi upp Sixtens självförtroende.
Efter mycket träning viftade Sixten på svansen istället för att göra utfall när han mötte människor och slutade göra utfall mot alla hundar.
Hundägandet blev mycket bättre och Christina lärde sig att träna Sixten till att bli en glad och trevlig sällskapshund:)!

Schäfern Ymer:

Unghunden Ymer var full av energi och bus. Hans ägare arbetade mycket och behövde hjälp med rastningar och aktivering.
Schäfer hunden Ymer och hans ägare bokar hundrastning hos mig med jämna mellanrum. Då vet hans hundägare att Ymer får promenera ordentligt, spåra och få professionell hantering och träning.
Efter varje session skickar jag en beskrivning till hundägare där jag beskriver vad hunden gjort.

Bokar man mig som ”dog walker” får man mer för pengarna! Din hund får aktivering och utlopp för naturliga behov.
Många ”tuffare” hundraser och ”problemhundar” kommer till mig för professionell hundträning och rastning.
”Med Roksanas Hundservice vet vi att våran schäfer är i trygga händer. Hon erbjuder det inga andra hundrastare kan och vår hund får spåra och bli väl omhändertagen”.

”Att låta en icke hundutbildad person gå ut med vår hund är som att låta någon utan vårdutbildning operera, men med en utbildad hundtränare känns det tryggt”

Lämna ett svar